Ons verhaal

Sustainable Innovators is een platform waarop duurzame ondernemers hun duurzame verhaal kunnen achterlaten en anderen kunnen inspireren. Een innovator is een ondernemer die duurzaamheid in alles goed doorleeft of een creatief en innovatieve oplossing heeft voor een duurzaam probleem.

Ontstaan

Sustainable Innovators bestaat sinds halverwege 2021. Het concept is bedacht door Johan Oudshoorn, eigenaar van Oupro Media, omdat hij merkte dat duurzaamheid een erg onoverzichtelijk begrip was in veel ogen:

Ja, we snappen steeds beter de urgentie rondom duurzaamheid, maar we zien toch nog veel duurzaamheid met oogkleppen. We denken maar graag dat we iets heel goed doen, terwijl we (figuurlijk) eigenlijk het probleem alleen maar verplaatsen.”

Johan is in die tijd ook partijen tegengekomen die het begrip duurzaamheid helemaal doorleefden. Hij besloot een platform op te zetten waar deze praktijkvoorbeelden van hoe het ook kan tentoongesteld werden. Op deze manier werd bekendheid gegenereerd voor de duurzame verhalen van de partijen die zonder de ‘oogkleppen’ op lopen, en hadden andere organisaties op zoek naar duurzame ideeën een platform vol mogelijkheden en voorbeelden.

De eerste samenwerkingen

Tijdens een productie met Oupro Media is Johan de eerste innovator tegengekomen: Hans van den Broek. Deze ontmoeting gebeurde in 2020 tijdens een shoot voor Haagse Stroom. Wat hem aansprak aan Hans was zijn inspirerende werkwijze op het gebied van duurzaamheid. Hij start gewoon en zet stappen, ongeacht wat anderen daarvan vinden. 

Grote successen

Succes

Het platform is sinds de lancering continu gegroeid.
Met elke publicatie krijgen we nieuwe abonnees, volgers en positieve reacties.

Succes

Sustainable Innovators werken samen onderling.
Het platform wordt meer en meer een hechte community van duurzaam georiënteerden. Ondernemers, maar ook andere geïnteresseerden.

Succes

Het platform wordt gedeeld in blogs.

Externe partijen tonen interesse in het platform. We worden genoemd in blogs!

Succes

We boosten zichtbaarheid van de ondernemers.
Meedoen met Sustainable Innovators heeft tot nu toe altijd geleid tot bergen positieve reacties. Daarnaast heeft het voor sommigen ook interessante mailtjes en telefoontjes opgeleverd.

Sustainable Innovators nu

Inmiddels is de groep innovators uitgegroeid tot bijna 10. We vinden het belangrijk om een bepaalde diversiteit te behouden wat betreft de ondernemers. We willen namelijk niet dat het platform een gebiedende toon heeft. Daarnaast willen we interessante en inspirerende voorbeelden van duurzame ideeën uit diverse branches tentoon te stellen. Dit is bovendien ook een voordeel voor de ondernemers, omdat die nu de mogelijkheid hebben om een kijkje in de keuken te nemen bij andere branches, die dingen waarschijnlijk net wat anders aanpakken. In sommige gevallen heeft dit onderlinge contact zelfs tot samenwerkingen geleid.

Sustainable Innovators in de toekomst

We bezig met het ontwikkelen van een community met de Sustainable Innovators. Zo willen we bijvoorbeeld inspiratiesessies organiseren voor de innovators. Dit is echter nog een work-in-progress.

Over Sustainable Innovators

Sustainable Innovators zijn vernieuwers, durven op een andere manier naar duurzaamheid te kijken. Zij komen met innovatieve oplossingen en creatieve ideeën voor de grote uitdagingen van deze tijd. Doorleefd of juist enorm out-of-the-box. Bovenal zijn ze een grote inspiratie.

In de serie Sustainable Innovators delen zij hun visie op duurzaamheid. Vanuit de vraag: wat is de stap die jij vandaag kunt zetten op weg naar een duurzamere wereld. 

Samenwerken?

Heb jij interesse om samen te werken? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

E-mail: samenwerken@sustainableinnovators.nl 

Telefoon: 085-0043085

Sustainable Innovators is een concept van Oupro Media

© 2021 Oupro Media